Avui us porto aquests bastonets de pa amb llavors (pipes, sèsam i rosella o badabadoc). La recepta és la mateixa que la de la base de qualsevol pizza però amb llavors i formes diferent. Aquí us deixo la meva però que sapigueu que la vostra també serveix!
Ingredients:
- 400g de farina de força ecològica (la meva la vaig comprar aquí).
- 200 ml d'aigua
- 50g de mantega
- 10g de llevat fresc (d'aquell premsat)
- 5g de sal (jo: un pessic a ull)
Preparació:
- Freguem el llevat amb la farina en un bol prou ampli.
- Li afegim la sal i remenem bé
- Li afegim l'oli i l'aigua i amassem bé fins que fins que faci una massa homogènia (uns 10 minuts).
- Ho tornem a posar al bol (lleugerament enfarinat) i ho deixem tapat aproximadamament una hora.
- Passat aquest temps, ho desgasifiquem i ho estirem bé.
- Anem agafant trossos de massa que estirarem i aplanarem tot donant-li forma de bastonet aixafat (com els de pipes que venen).
- Posem les llavors als dos costats de la massa i l'enrotllem en ella mateixa, formant bastonets amb forma de bastonet...
- Posem els bastonets al forn preescalfat fins que es daurin. Quan estiguin freds ja es poden menjar (també poden no menjar-se però és absurd i un pecat, al meu entendre...).
saps, és el meu picapica preferit al migdia!!! pero aquestes donen mil voltes a les que venen!! recepta apuntada i més sana!! petons
ResponEliminaRoser: és molt senzilla i realment deliciosa! A mi m'ha sorprès el gust! Te la recomano seriosament! jeje Petonàs!!
EliminaApuntada! El dia de reis els faré d'acompanyament als embotits de Nadal. Mil gràcies!
ResponElimina