dilluns, 16 de juliol del 2012
Focaccia d'all i orènga... amb formatge de cabra
Després de l'aventura amb el meu (des)congelador, he hagut de recuperar-me de provisions... Aquí va la primera!
No tingueu en compte la cutre-foto... reconec que la podriem posar a la llista de les 10 pitjors fotos d'aquest blog, però és que estava al balcó amb pijama i els senyors que hi havia al carrer es devien estar partint de riure amb la meva fila, de manera que m'he hagut d'afanyar per no fer massa el ridícul...
Ingredients:
- 500g de farina de força
- 25g de llevat fresc
- 300ml d'aigua
- 50g d'oli d'oliva verge extra (primera premsió en fred)
- dues culleradetes ben plenes de sal d'all (o dues de sal i dues d'all en pols)
- Una cullerada i mitja (o dues) d'orènga seca.
Preparació:
- Barrejem la farina amb el llevat en un bol ampli.
- Afegim la sal i l'all, l'orènga i l'aigua i remenem. Finalment, li afegim l'oli i ho integrem bé.
- Amassem durant uns 10 minuts (enfarineu-vos bé les mans i la superfície perquè la massa és altament enganxifosa).
- Deixem reposar en un bol enfarinat i tapat amb un drap durant aproximadament una hora.
- Traiem del bol i desgasifiquem (en superfície i mans enfarinades). Tallem en les porcions que volguem i aplanem (amb les mans mateix, trobo que la forma irregular, dóna un "toc" interessant a la focaccia).
- Clavem els dits per tota la superfície, com fent petits clots. Ho tapem de nou (ja a sobre la safata que anirà al forn i amb el paper vegetal corresponent) i ho deixem reposar una mitja hora més (mentrestant, podem escalfar el forn a 170-180ºC)
- Ho posem al forn uns 25 minuts- mitja hora.
- Quan prengui una temperatura raonable, ja ens ho podem cruspir!
Bon profit i bon dia!
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
ja ja ja! M'ha fet riure imaginar-te en pijama al balcó, amagant-te dels veïns. Em sembla fantàstic que t'hagis fet la teva pròpia focaccia, té una pinta exquisida i segur que la vas disfrutar! Ja has acabat exàmens? Petonet
ResponEliminaSí noia... Devia fer una fila... A més, sense pentinar! jajaja... Sí, ja he acabat exàmens i contracte ja sóc més lliure! Pr cert, vàres llegir el meu missatge?? :S
EliminaA quin missatge et refereixes?
EliminaUn del facebooK! Et deia que no puc entrar al teu blog...
Eliminaa mi també em pasa, cada vegada que surto al balco per la foto de rigor em sento ben tonta, qui m'estigues veient...però no passa res estem a cada nostra!! la focaccia la tinc pendent des de fa mooolt temps i m'agrada molt la teva versió amb formatge!! per mossegar-la!!petons
ResponElimina