dijous, 30 d’agost del 2012

Prismàtics de Palamós


Ideals per a vigilar els nois macos a la platja
Us preguntareu per què es diuen així... La forma és força delatora de la primera part del nom... però, i Palamós per què? Perquè vàren ser fets a Palamós? Perquè són típics d'allà? Perquè a l'Elena li ha donat la gana? Més aviat aquesta última opció... (i la primera també una mica, clar...). Es diuen així perquè estàn fets amb mousse de gamba de Palamós. Aquests rotllets (o prismàtics) formen part de les receptes de vacances (moltes d'elles reivindiquen el consum de proximitat, i no és difícil tenint les delícies que tenim al nostre país).

Sense més rotllos pesats:

Ingredients:

- Llàmina de pasta de full (casolana o precuinada)
- Mouse de Gamba de Palamós
- 2 salsitxes de frankfurt (en aquest cas, d'indiot)
- 4 pomes
- 1 cullerada de sucre morè

Preparació:

- Pelem les pomes, les tallem a trossos (traient el cor, no sigueu bèsties) i les posem en una olla cobertes d'aigua (la justa per a tapar-les però no més). Afegim el sucre i posem a coure a foc lent una mitja hora/tres quarts.
- Desenrotllem la massa brisa i l'untem tota amb mousse de gamba de Palamós.
- Posem un frankfurt a cada extrem de la massa i comencem a enrotllar-lo cap al centre de la llàmina. Quan hi arribem, ens parem i enrotllem l'altra salsitxa. Un cop les dues parts han estat enrotllades (amb pressió suficient per a que no s'obrin al forn), tallem els extrems sobrants de massa i comencem a tallar els prismàtics amb un gruix d'uns "dos dits" (aquesta és d'aquelles situacions en les que utilitzo "l'ullímetre").
- Posem al forn preescalfat a uns 170ªC (o la temperatura que digui el fabricant de la massa) i ho deixem fins que es comenci a daurar.
- Mentrestant, apartem les pomes del foc i les triturem amb la batedora de mà. Tastem i rectifiquem de sucre, si cal i ho reservem a la nevera per a que es refredi.
- Quan estiguin cuits els prismàtics, ja els podem treure del forn i deixar-los refredar una miqueta (no massa).
- Servim els prismàtics amb la compota de poma.

8 comentaris:

  1. olé! Doncs has encertat el nom! són tan bones, les gambes de Palamós! Avui al vespre, precisament, en menjaré perquè pujo cap allà. T'han quedat molt divertits, els prismàtics, Elena! I això d'acompanyar-los amb compota de poma, tot un encert. Petonets i bon cap de setmana

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo també hi pujo avui... però prèvia parada al Rocambolesc!! :P Ja donaré la meva opinió! Petonàs!

      Elimina
  2. ualaaaaaaaaa que xuluuuus!!! no els havia vist mai i m'encanta com a aperitiu original!! és genial!! merci per la recepta, quan la faci t'explico!!
    Això això jo també vull saber la teva opinió sobre el rocambulesc!!! ;) petonetss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja! És que són una invenció meva... Per a aprofitar sobres de la nevera... (no ho diguis a ningú) jeje.

      El Rocambolesc em va agradar molt, però crec que hauria d'haver demanat el de vainilla... és que dubtava molt i, al final, em vaig decantar pel de poma al forn... El cas és que era bo (i tant) però em moria de ganes de tastar el pastís de xocolata sense farina... :P Divendres hi tornaré! :P

      Elimina
  3. Hola guapa tu

    A casa en poses una safata a taula i en el temps de dir Pepet, ja no en queda cap
    moltes gràcies per compartir aquest pecat mortal

    petonets Susanna

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Susanna!

      Benvinguda i moltes gràcies per la visita!!

      Una cosa semblant a la que expliques és el que va passar a la meva! Vàrem tardar una mica més perquè només som dos! jeje

      PEtons i a reveure!

      Elimina
  4. Ostres, aquests prismàtics m'han agradat i molt. Això és ideal per a un pica pica.
    Moltes gràcies per les visites al meu blog. Ens anirem visitant!
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies a tu per tornar-me la visita! La veritat és que s'agraeix moltíssim!

      Fins ben aviat!!

      Elimina