dijous, 5 de juliol del 2012

Coca de cafè


No se si ho havíeu notat o què però a mi m'agraden les coses poc fetes (menys la carn, que em sembla que ni recremada m'agrada massa...)... M'encanten els brownies que queden densos i m'encanten els coulants (sobretot els que no són de xocolata, com el de cafè...). El cas és que ahir, tot esperant que entrés algú per la porta de la botiga on estic treballant per uns dies, vaig obrir un llibre de cuina de la meva cap i vaig trobar-hi algunes receptes i idees força temptadores. El cas és que, malgrat i el mal de cames que suporto cada nit quan plego de treballar, ahir em vaig posar a preparar aquesta coca (la versió de la recepta era en magdalena i lleugerament diferent però jo no tenia cassoletes). La veritat és que l'aspecte (sobretot el color) no és, per res, semblant al de la foto del llibre... Però pel que fa al gust, no tinc res a dir... Si t'agrada el cafè, t'agradarà la coca! Avui podriem dir que he esmorzat cafè amb llet... Però fet coca!

Allà vaig:

Ingredients:

-  150g d'oli d'oliva (o mantega)
- 150g de sucre
- 150g de farina de blat blanca
- 30g de cafè soluble
- 8g de llevat en pols
- 2 ous


Preparació:

- Barrejem el cafè amb l'oli i el sucre i ho batem fins que quedi una crema homogènia.
- Batem els dos ous juntament amb el llevat i ho afegim a la mesca anterior. Remenem bé fins que quedi tot ben integrat.
- Afegim la farina poc a poc mentre ho mesclem bé tot. No parem de batre fins que quedi ben homogeni.
- Ho posem al motlle que ens vingui bé i ho posem dins el forn preescalfat a uns 170ºC aproximadament vint minuts si voleu que us quedi coulanitzat o una mitja hora-tres quarts si la voleu ben cuita...Sigui com sigui, el que sí que heu de tenir en compte és que, al punxar-ho amb una agulla aquesta no surti excessivament bruta, aleshores, la coca seria inmenjable i tampoc caldria agafar mals de panxa ni haver de llençar menjar...
- Ho deixem refredar i ja ho podem sucar a la llet!


Senzill, eh! ;)
 

3 comentaris:

  1. M'encanta el cafe, no funciono sense una bona tassa de café amb llet a la primera hora del matí, i mai he fet un postre de cafe, el teu em sembla tan facilet i bo que me l'apunto ara mateix!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant! Jo me n'acabo de cruspir un bon tros! Consistent però tampoc pesat! Ja em diràs! Per cert, si t'agrada el cafè, properament penjaré un post de crema de cafè! ;)

      Elimina
  2. http://nototsonpostres.blogspot.com.es/2013/05/coc-de-cafe-65.html
    A veure que et sembla com he tunejat el teu coc!!!!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina