dimecres, 26 de setembre de 2012

Muffins de carbassa amb barret de poma





No sabeu l'emoció que vaig sentir en veure la proposta d'aquest mes a les Recepta del 15.. Portem bon inici amb Els fogons de la Bordeta... I és que entre la xocolata del mes passat i la carbassa d'aquest, estic que ploro de l'emoció! M'ENCANTA la CARBASSA!

Ahir vaig fer anyets (poquets) i, com és evident amb una noia que es cuina ella, el pastís, si el volia, també me l'havia de cuinar jo... Tinc un motlle de pastís una mica "pre-jubilat" de manera que vaig decidir-me pels muffins (és a dir, les magdalenes de tota la vida però que es diu en anglès perquè queda més "guai").

La recepta base la vaig treure de l'Elisabet, però la vaig versionar una mica per adaptar-la a la Recepta del 15. A més, li vaig afegir aquest barret de poma per a fer-la encara més suculenta!

A veure què us sembla!


Ingredients per a la magdalena:

- 225g de carbassa triturada
- 50g de panses
- 2 ous
- 80g de sucre morè
- 120ml d'oli d'oliva
- 120g de farina
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1 pessic de sal
- 1 culleradeta de canyella en pols

Ingredients per al barret de poma:

- 2 cullerades de sucre morè
- 1 poma golden grossota
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de canyella

Preparació:

- Preescalfem el forn a 180ºC
- Barrejem les panses amb la carbassa i ho remenem bé. Reservem
- Batem els ous amb el sucre fins que quedin espumosos. Li afegim l'oli i batem una mica més.
- En un bol a part, barrejem la farina, la sal i el bicrbonat i ho anem abocant a la mescla anterior cullerada a cullerada, no afegint la següent cullerada sense que s'hagi integrat la primera.
- Aboquem la mescla anterior al recipient on tinguem la carbassa (hem de tenir en compte que sigui prou gros) i ho remenem amb cullera de fusta. Reservem mentre preparem la poma.
- Tallem la poma a daus petits.
- Barrejem la poma amb l'oli, el sucre i la canyella i remenem bé.
- Posem la mescla que teniem reservada en motlles fins a uns 3/4 de la seva capacitat i ho coronem amb la poma.
- Ho enfornem i ho deixem una 25-30 minuts o fins que al punxar una agulla surti neta.
- Ho traiem del forn i ho deixem refredar sobre una reixeta.
- Jo ho he servit amb salsa de llimona però soles també estàn delicioses!



12 comentaris:

  1. Moltes felicitats!!!! M'apunto la recepta dels muffins, gairebé no tinc receptes amb carbassa!! Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, Cinta!!! doncs la carbassa és una bona cosa! :D Petonet!!

      Elimina
  2. òndia Helena, doncs felicitats!!! Avui t'hi has lluït! Quina meravella de muffins. Que a més deuen ser súper aromàtics. Reconec que tinc una debilitat incontrolable per la magdalenes de poma... per això no en compro gaire sovint perquè volen... he he. Però és que les teves, a més, porten carbassa! Això no es pot aguantar...! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi també m'encanten! Però a mi m'és igual si són de poma, de fruits vermells, de xocolata, de caramel... Menys de crema, les magdalenes en general em fascinen! :)

      Elimina
  3. quina bona proposta amb carbassa noieta!! que bones!! jo fa miiiil que no faig magdalenes o muffins i aixo que m'encanten!! m'enduc la teva recepta que, a mi, la carbassa també m'encantaaaa! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Molt bé! Res de no fer magdalenes eh!!! A veure si m'hauré d'enfadar! jejeje :D Petonàs!

      Elimina
  4. Nova seguidora!!
    M'enanten els muffins i sempre he pensat que en tindria que fer amb ingredients poc habituals en una magdalena...però a l'hora de la veritat els acabo fent de xocolata....
    Una abraçada!

    http://www.lamevaprimeracuina.blogspot.com.es/

    ResponElimina
  5. Eiii! MOltíssimes gràcies! Ara me'n vaig al teu blog! Per cert, si vols fer muffins difrents, prova també els de xamfaina... Són molt bons! :D

    PEtó!!

    ResponElimina
  6. Que bons de carbassa i el barret de poma el trobo d'allò més original!!!
    Petons

    ResponElimina
  7. Jo em menjava un d'aquests de postre per sopar! Fan molt bona pinta! Salutacions, Sandra

    ResponElimina
  8. Acabo de tornar de viatge i tinc la nevera buida... no saps lo bé que m'anirien aquests muffins, tenen una pintorra!!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petons
    Sandra

    ResponElimina