dilluns, 16 de juliol del 2012

Focaccia d'all i orènga... amb formatge de cabra



Després de l'aventura amb el meu (des)congelador, he hagut de recuperar-me de provisions... Aquí va la primera!

No tingueu en compte la cutre-foto... reconec que la podriem posar a la llista de les 10 pitjors fotos d'aquest blog, però és que estava al balcó amb pijama i els senyors que hi havia al carrer es devien estar partint de riure amb la meva fila, de manera que m'he hagut d'afanyar per no fer massa el ridícul...

Ingredients:

- 500g de farina de força
- 25g de llevat fresc
- 300ml d'aigua
- 50g d'oli d'oliva verge extra (primera premsió en fred)
- dues culleradetes ben plenes de sal d'all (o dues de sal i dues d'all en pols)
- Una cullerada i mitja (o dues) d'orènga seca.

Preparació:

- Barrejem la farina amb el llevat en un bol ampli.
- Afegim la sal i l'all, l'orènga i l'aigua i remenem. Finalment, li afegim l'oli i ho integrem bé.
- Amassem durant uns 10 minuts (enfarineu-vos bé les mans i la superfície perquè la massa és altament enganxifosa).
- Deixem reposar en un bol enfarinat i tapat amb un drap durant aproximadament una hora.
- Traiem del bol i desgasifiquem (en superfície i mans enfarinades). Tallem en les porcions que volguem i aplanem (amb les mans mateix, trobo que la forma irregular, dóna un "toc" interessant a la focaccia).
- Clavem els dits per tota la superfície, com fent petits clots. Ho tapem de nou (ja a sobre la safata que anirà al forn i amb el paper vegetal corresponent) i ho deixem reposar una mitja hora més (mentrestant, podem escalfar el forn a 170-180ºC)
- Ho posem al forn uns 25 minuts- mitja hora.
- Quan prengui una temperatura raonable, ja ens ho podem cruspir!

Bon profit i bon dia!

5 comentaris:

  1. ja ja ja! M'ha fet riure imaginar-te en pijama al balcó, amagant-te dels veïns. Em sembla fantàstic que t'hagis fet la teva pròpia focaccia, té una pinta exquisida i segur que la vas disfrutar! Ja has acabat exàmens? Petonet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí noia... Devia fer una fila... A més, sense pentinar! jajaja... Sí, ja he acabat exàmens i contracte ja sóc més lliure! Pr cert, vàres llegir el meu missatge?? :S

      Elimina
    2. Un del facebooK! Et deia que no puc entrar al teu blog...

      Elimina
  2. a mi també em pasa, cada vegada que surto al balco per la foto de rigor em sento ben tonta, qui m'estigues veient...però no passa res estem a cada nostra!! la focaccia la tinc pendent des de fa mooolt temps i m'agrada molt la teva versió amb formatge!! per mossegar-la!!petons

    ResponElimina