divendres, 13 de juliol del 2012

calzone d'urgències



Això és una calzone com podria haver sigut un tros de massa descongelant-se sense ningú que la rescatés si no arriba a ser que l'altre dia al matí vaig decidir descongelar pa per esmorzar... La meva sorpresa va ser que el pa (i tot el que hi havia al congelador) ja havien començat el seu procés de descongelació unes hores abans... Quina mala llet em va agafar de bon matí! Apali, comença a treure carn, peix, verdura, pizzes etc i a posar-ho tot a la nevera... Així que hem hagut de fer un tour de menjar el que hi havia abans no es fes tot malbé... (i encara no hem acabat). Sí, senyors, el meu congelador ha decidit fer vaga... Feia una setmana (encara no), havia preparat pizzes barbacoa per al senyor de la casa i vaig decidir convertir-les en calzone, que és el mateix però plegat per la meitat, com una empanada gegant. La veritat és que a mi això de la salsa barbacoa i aquestes "marranades", no em fa massa gràcia però en la pizza, donava un gust molt bo que no m'esperava.

Ingredients:

- Massa de pizza (jo he fet servir la mateixa recepta dels bastonets de pa però enlloc de fer la massa en forma de bastó, la vaig estirar i la vaig fer en forma de pizza). En cas que us faci mandra, compreu-la preparada... No sortirà tan bona però servirà.
- 1 tomàquet madur
- Carn picada
- Mozzarella ratllada
- Salsa barbacoa
- Orènga

Preparació:

- Estirem bé la massa i hi posem el tomàquet tallat a làmines molt fines per sobre deixant espai suficient als marges per a plegar bé la calzone.
- Escampem la carn picada (crua) per sobre la capa de tomàquet.
- Posem salsa barbacoa al gust i ho tapem tot amb la mozzarella.
- Espolseguem amb orènga i pleguem la massa per la meitat. Els marges els enganxem pressionant amb els dits tot fent un farbalà.
- Posem al forn prèviament escalfat a 170ºC i ho deixem fins que la massa es cogui.

Ja veieu que la complicació més gran de la recepta és fer la massa... que, repeteixo, val la pena fer a casa... Li dóna el toc "diferent".

2 comentaris:

  1. doncs una bona manera d'aprofitar-ho!! si que fan rabia si aquestes coses que passen a les cases..pero son habituals!! tu te'n ensurts prou bé veig! jeje petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. En situacions límit, trec la imaginació... i la gana per cruspir-m'ho tot de cop en temps rècord! jeje Petonarrus!

      Elimina