dimecres, 4 de juliol del 2012

Bastonets de pa amb llavors


M'encanta el pa... Fer-lo i menjar-me'l! No hi puc fer més... Però em sembla que com més en faig, més sibarita del pa em torno... Així que cada dia em poso el llistó més alt. Ara ja no em serveix la baguette precongelada ni el pa tupit de panificadora de novell... No, cada dia m'exigeixo més i ja veig que hauré de començar a buscar algún lloc on me n'ensenyin una miqueta...

Avui us porto aquests bastonets de pa amb llavors (pipes, sèsam i rosella o badabadoc). La recepta és la mateixa que la de la base de qualsevol pizza però amb llavors i formes diferent. Aquí us deixo la meva però que sapigueu que la vostra també serveix!

Ingredients:

- 400g de farina de força ecològica (la meva la vaig comprar aquí).
- 200 ml d'aigua
- 50g de mantega
- 10g de llevat fresc (d'aquell premsat)
- 5g de sal (jo: un pessic a ull)

Preparació:

- Freguem el llevat amb la farina en un bol prou ampli.
- Li afegim la sal i remenem bé
- Li afegim l'oli i l'aigua i amassem bé fins que fins que faci una massa homogènia (uns 10 minuts).
- Ho tornem a posar al bol (lleugerament enfarinat) i ho deixem tapat aproximadamament una hora.
- Passat aquest temps, ho desgasifiquem i ho estirem bé.
- Anem agafant trossos de massa que estirarem i aplanarem tot donant-li forma de bastonet aixafat (com els de pipes que venen).
- Posem les llavors als dos costats de la massa i l'enrotllem en ella mateixa, formant bastonets amb forma de bastonet...
- Posem els bastonets al forn preescalfat fins que es daurin. Quan estiguin freds ja es poden menjar (també poden no menjar-se però és absurd i un pecat, al meu entendre...).


3 comentaris:

  1. saps, és el meu picapica preferit al migdia!!! pero aquestes donen mil voltes a les que venen!! recepta apuntada i més sana!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Roser: és molt senzilla i realment deliciosa! A mi m'ha sorprès el gust! Te la recomano seriosament! jeje Petonàs!!

      Elimina
  2. Apuntada! El dia de reis els faré d'acompanyament als embotits de Nadal. Mil gràcies!

    ResponElimina