dimarts, 31 de juliol del 2012

Barretes d'amanida caprese


Malgrat que la recepta que us penjaré és la del primer plat, haig de deixar constància del pícnic sencer (bé, del postre no en tinc cap foto perquè em va semblar poc fotogènica una macedònia morta de calor...). Haig de dir que a mi això d'anar de pícnic m'encanta... No em preguteu per què... El bosc, la muntanya, les excurcions, els animals... He viscut moltíssimes bones experiències i em porten molt bones vibracions. 
Bé, el segon plat era bacallà al papillot estil Thai... No té més que això...

Som-hi!

Ingredients: 
- Uns 140g (aproximadament un bol ben ple) d'arròs inflat sense sal ni sucre ni res.
- 160g de formatge (jo ho he fet amb formatge de cabra, se que no és ben bé el de la caprese però la mozzarella és poc cremosa...). El formatge el podeu escollir al gust però ha de ser cremós... I amb cabra queda molt bo! 
- 5 o 6 fulles d'alfàbrega (les meves eren del meu jardí d'herbes particular... bé, digues-li jardí, digues-li "balcó d'herbes".
- 8 o 9 tomàquets cirera.

Preparació:

- Talleu i aixafeu el formatge fins que agafi una textura més cremosa, com una pasta. 
- Afegiu-hi l'arros inflat i agregueu-ho tot bé amb les mans (netes!)
- Talleu els tomàquets en 4 trossos cada un i afegiu-los a la mescla. 
- Talleu les fulles d'alfàbrega amb talls irregulars i grossos (el que, en traducció literal del castellà seria "grollerament") i afegiu-la també a la barreja.
- Remeneu-ho tot bé i preescalfeu el forn a uns 200ºC. Mentre, poseu paper vegetal en la safata del forn i aneu disposant-hi barretes de la mescla que anireu fent amb les mans (si estàn mullades, va millor). 
- Poseu-ho al forn uns 15 minuts i traieu-ho. Com que encara estarà tou, podeu corregir la forma amb un ganivet (normalment, amb l'escalfor es fan més "buturuts"). 
- Deixeu-ho refredar i... Nyam nyam!

NOTA: Penso que també podria quedar bé (o millor) si torressim l'arròs prèviament... Com que tinc arròs inflat per un regiment, ho tornaré a provar!



2 comentaris:

  1. Uauuu que original!! no n'havia sentit a parlar mai d'aquestes barretes i mira que tenen una pinta!!!! noia apuntat!!! segueix fent picnics segueix....jeje petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. És normal que no n'haguessis sentit mai a parlar perquè m'ho vaig inventar! jejeje... Vaig pensar com podia fer barretes com les de müsli però en versió salada i va sortir això... :S jeje

      Aviam si avui estic d'ànims i en preparo un altre... O demà!

      Fins aviat! Petonàs!

      Elimina