dimecres, 20 de juny del 2012

Milfulls d'albergínia




Abans de posar-me a estudiar (que tinc feina per una bona estona), actualitzo amb aquesta recepta... Tenia unes albergínies ben boniques i vaig pensar que ja estava bé de fer sempre el mateix amb aquestes pobres hortalisses, de manera que vaig decidir canviar-ne la preparació. I la veritat és que no em queixo de com ha quedat... la recepta és principalment meva... Segurament tinc "inspiracio inconscient" de moltes altres receptes que he anat veient al llarg de la meva vida, però ahir, quan em  vaig posar a la cuina, deixava anar la imaginació... I aquest n'és el resultat!

Necessitarem (per a dues persones):

- 2 albergínies fermes i boniques (jo les compro a aquesta cooperativa... Propaganda?? Sí! jeje)
- Tomàquet confitat o melmelada de tomàquet (segueix la saga "confitartotelquese'mposialdavant")
- Formatge fresc (2 terrinetes petites o mitja de gran, jo he utilitzat marca "Cadí" que té una textura més cremosa, pel meu gust)
- Un raig de vi de cuina
- un got d'oli d'oliva verge extra
- un pessic de sal
- Llorer
- 2 dents d'all
- Les herbes aromàtiques que ens vinguin de gust (jo hi he posat una mica del farcellet aquell que en porta varies i reconec que m'he passat amb la farigola... aneu en compte!)

Preparació:

- Posem en un recipient petit i que es pugui tancar (preferiblement), el raig de vi, les albergínies netes i tallades a rodanxes, l'oli, les dents d'all pelades i tallades verticalment, el llorer i les herbes que haguen triat. Ho tapem, ho sacsejem una mica i ho deixem macerar com a mínim una hora.
- Posem la barreja de la maceració en una olla (o cassola de fang) i ho portem al foc amb un pessic de sal. Quan estigui una mica calenta, li afegim les rodanxes d'albergínia i ho deixem tapat a foc mig tot remenant de tant en tant. Quan veiem que l'albergínia està toveta (que no es desfaci ehh), ho apartem del foc i ho posem en un xino per a que s'escorri l'oli i líquid sobrant.
- Tallem el formatge a rodanxes primes o a trianglets i ens disposem a emplatar.
- posem una primera capa de rodanxes d'albergínia i hi posem les rodanxes de formatge a sobre. Posem una culleradeta de tomàquet confitat i la repartim bé per la superfície. Tornem a començar el procés i repetim fins que el milfulls tingui el gruix desitjat.

En un dels milfulls hi he posat sèsam torrat per sobre... A mi el sèsam m'encanta però barrejat amb l'albergínia, a vegades em fa una mica de reacció alèrgica i he preferit no arriscar...

Bé, això és tot per avui... Suposo que l'actualització del divendres arribarà dijous ja que divendres me'n torno a la meva terra estimada i allà no em connectaré... (Suposo).

Apali

Bon profit a tothom i feliç entrada a l'estiu!!!


8 comentaris:

  1. Si quan deixes anar l'imaginació et surten "platets" com aquest... fes-ho sempre que vulguis.
    Estudia força, bona anada a les teves terres i bona entrada d'estiu!!
    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci per tot!!!

      Però torno ben aviat... Resulta que encara no he acabat exàmens... Sort que, d'aquí a poc ja tindré 50% de disponibilitat per a fer pastissets, milfulls i panets! jejeje

      Un petó per a tu també!!!

      Elimina
  2. Uau! Quina maceració més bona per a les albergínies... això d'estudiar et prova, eh? M'apunto tots aquests ingredients per a provar-ho un dia, i prenc nota d'això d'anar amb compte amb la fariola... petonet!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, perquè jo dec haver acabat ben desinfecada per dins, amb tanta farigola! jejeje

      Bé Marina, espero que algun dia ens trobem per algun lloc... Sabadell o Palamós! Que segur que ens hem creuat mil cops per algun dels dos llocs!

      Petó!!

      Elimina
  3. les albergínies són les meves hortalizes preferides, així que, que dir d'aquest plat només que és meravellós. tastaré el formatge fresc del Cadi que aquest encara no l'he provat mai. Encantada de trobar-te i a seguir cuinant!! petons guapi

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eii! Moltíssimes gràcies per la visita! Realment, les albergínies són molt bones... Jo vaig passar una època en la que em feien una mica de reaccio alèrgica i ho passava malament... Sort que el meu cos s'ha tornat més savi! jjeje

      Espero que ens seguim visitant mútuament!

      Petons!!

      Elimina
  4. Aquesta la tastaré d aqui no gaire...pinta molt i molt be!!

    ResponElimina