divendres, 7 de setembre del 2012

Crumble de plàtan i xocolata



Aprofitant la recepta del 15 d'Els Fogons de la Bordeta i que la recent coneguda personalment Elisabet de L'amor omple neveres va publicar una fantàstica recepta de magdalenes amb crumble de plàtan fa molt poc, penjo aquest esmorzar que repeteixo tant i tant sovint (de fet, tinc el preparat en un pot gros per només barrejar-ho amb la mantega i posar-ho sobre un plàtan i al forn). És un crumble de plàtan amb xocolata negra (convinació que em fascina).

Ja em direu el què!

Ingredients:


-          1 plàtan i mig 
      1 bona presa de xocolata negra, negra (mínim 70%) 
      Cacau en pols pur (una cullerada, més o menys)-     
-          Una mica més d’1/4 de tassa de farina
-          2 cullerades de flocs de civada
-          1 cullerada de sucre
-          Una culleradeta de sal
-          Una culleradeta i mitja de canyella 
       80g de mantega-         
-          

Preparació:

-          Barrejem tots els ingredients secs i ho integrem bé.
-          Afegim la mantega i remenem de manera que es faci una textura arenosa. Ho reservem.
-          Tallem el plàtan a làmines i la xocolata a trossos no molt petits i ho posem en un bol apte per anar al forn, barrejant el plàtan i la xocolata per a que es reparteixin bé.
-          Ho cobrim amb la mescla anterior.
-          Ho posem al forn uns 20 minuts o fins que es dauri.
-          Ho traiem (vigilem, que crema moolt) i ho podem menjar “tal cual” o amb una bola de gelat de vainilla, o amb iogurt… més refrescant).



BON PROFIT!!

21 comentaris:

  1. quina bona pinta!! nose que t'ha passat però han sortit unes lletres i signes estranys al post, tot i que es llegeix bé..nose si ho pots veure. tot i així et felicito per aqeusta recepta! petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Merci Roser, ho miraré però de moment no ho trobo.. :S Un petonàs!!

      Elimina
  2. Realmente lo es! Os lo recomiendo! Gracias por vuestra visita! Me paso por el blog! ;)

    ResponElimina
  3. me encantó la receta.
    Besos de Portugal

    ResponElimina
  4. Un crumble de plàtan i xocolata? Això s'ha de tastar.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
    Respostes
    1. Un esmorzar energètic i ideal per a l'hivern (jo m'he passat l'estiu menjant-ne però bé...) ;)

      Elimina
  5. A mi personalment no m'agrada la combinació de la xocolata amb el plàtan, però segur que deu estar igual de bo amb una altra fruita, ho haig de probar!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Segur, Núria!

      Jo és que sóc una apassionada de la convinació xoco negra i plàtan... Però de ben segur que trobes la teva fruita! ;)

      Elimina
  6. Un crumble amb plàtan! què bo, i a més a més amb xocolata, això ja és la bomba!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Demà n'esmorzarem, a casa meva... Fes-ho quan puguis, és genial! ;)

      Merci per passar! :D

      Elimina
  7. Buf, buf! Aquí m'has matat, que la xoco i el plàtan junts em tornen boja! Una recepta genial
    Moltes gràcies per participar
    Petons
    Sandra

    ResponElimina
    Respostes
    1. jejeje Acabo d'esmorzar cookies esponjoses de xocolata amb plàtan... per què no feu un monogràfic de plàtan? jejeje A mi també em torna boja la barreja! :D MErci a vosaltres!! :D

      Elimina
  8. Mmm! Boníssim! Això és una bomba d'esmorzar! Enhorabona per la recepta!

    ResponElimina
  9. Això és un perfecte esmorzar per començar el dia amb energia!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina