dissabte, 27 d’octubre del 2012

Per a dies freds, esmorzars calentonets!


Després d'uns quants dies sense publicar, torno per a presentar-vos el meu esmorzar d'avui! No se ni si es pot considerar recepta però jo ho intento, a veure si cola! jeje 

Últimament, quan més gana tinc del dia és al matí, de manera que també és quan més ganes tinc de provar coses diferents... I... Qui ho ha dit que un "dip" de formatge no es pot menjar per esmorzar? Apali, aquí us deixo l'invent!

Ingredients (les quantitats van al gust):

- Formatge camembert
- Formatge Roquefort
- Anous
- Pinyons
- Aranyons secs
- Xarop d'atzavara (si no en teniu, podeu fer servir mel)

Preparació (tan fàcil com):

- Preescalfem el forn a uns 150ºC.

- Tallem el formatge camembert a trossos i els posem al fons d'una font per anar al forn. 

- Esmicolem el roquefort i el repartim per sobre del camembert.

- Repartim les anous, els pinyons i els aranyons per sobre i ho posem al forn uns 10 minuts.

- Ho traiem del forn i hi posem un raig de xarop d'atzavara per sobre. 

- Ho servim immediatament acompanyat amb els bastons de pa.

Ho he provat amb camembert sol però no és tan bo ja que el roquefort li dóna un toc "fortet" que compensa la dolçor de l'atzavara.


dijous, 11 d’octubre del 2012

A mi no em mireu... va ser la meva mare!


La culpable que jo estigui avui aquí (en tots els sentits) és la meva mare... Ella té moltes qualitats però una d'elles és la de ser una gran apassionada de la lectura... De manera que, sempre que pot (i menys del que ella voldria), regala llibres... Aquest és (tal i com diu el títol) el MEU primer llibre de cuina... I ja us debeu imaginar QUI me'l va regalar...

Li estic eternament agraïda per les moltíssimes coses bones que m'ha ensenyat... Ens assemblem molt i això ens ha portat molts malentesos i "rifi-rafes" però també a compartir molts moments especials i a que li seguís els passos en moltes coses (entre elles, la professió... de les més boniques que se m'acudeixen).

Avui la meva mare m'ha encarregat uns pastissets per a compartir amb les seves fidels amigues (en té moltes i per algún motiu serà)... Són "Whoopie Pies" de crema de xocolata i la recepta l'he tret d'aquí. És una reepta senzilla, senzilla... És el primer cop que la preparo, però per a que no se m'acusi d'utilitzar a la meva mare i les seves amigues de conillets d'índies, aviso que els he tastat... i... mare meva... segur que repeteixo!)




Doncs bé, acabo el post enviant una forta abraçada a la persona que m'ha ensenyat que el millor que es pot tenir és el cap clar, el cos sa i el cor gran! Gràcies, mare!

Feliç cap de setmana!

dilluns, 8 d’octubre del 2012

Chai de rooibos i scones... Tot casolà!


S'ha acabat el cap de setmana... Quin remei? Però jo estic contenta, començo la setmana amb energia! I és que he passat un cap de setmana molt agradable... Dissabte vàrem anar a fer els turistes per Barcelona i realment, jo personalment en vaig treure força coses interessants (llocs, algun ingredient, menjars nous, etc). Eren les 11:30, aproximadament... M'havia llevat a les 7 per anar a comprar al mercat i tenia l'esmorzar als peus i una son que no m'aguantava... Vàrem aparcar i vàrem decidir anar a fer un cafè. El local (molt interessant, per cert... ja us en parlaré en un altre post) tenia un munt de coses bones.. què dic bones? Boníssimes! I entre totes les delícies quedaven dos Scones... A mi mai m'havien cridat l'atenció, la paraula "scone" em recordava a "stone" i, no se per què, m'imaginava que havien de ser uns panets-galeta durs com una mala cosa... Però ja que els tenia allà, vaig decidir tastar-los... No fos que m'agradessin... I oh i tant que em van agradar! Em van enamorar! Lluny del que jo m'imaginava, els scones són uns pastissets flonjos i cremosos que se't desfàn a la boca...

Després vàrem passejar per zones conegudes i d'altres no tant i vàrem descobrir un munt de coses interessants, però jo ja frisava per arribar a casa i buscar la recepta dels brioixets escocesos que m'havien robat el cor... El diumenge m'hi vaig posar i... Aquí en teniu el resultat... No us penjaré la recepta (encara) perquè penso que són molt millorables, així que buscaré la recepta que millor em quedi i us la penjaré o us la passaré per mail als que hi estigueu interessats...




El Chai també el vaig fer jo i la recepta és força de collita pròpia... Sí que és cert que la idea la vaig treure d'aquí, però l'he canviat tant que no se ni si en podem dir "chai". L'he fet amb Rooibos per a que no fos excitant (però sí molt ric en antioxidants).

Aquí teniu la meva recepta de Chai, de la qual estic molt orgullosa perquè ha quedat deliciosa (a casa meva, l'hora del tè és a les 15h... què passa? jeje).

Ingredients:

- 4 cullerades de Rooibos
- 14 llavors de cardamom
- 12/14 claus
- 4 culleradetes de sucre morè
- 2 tasses d'aigua
- 1 tassa de llet

(cal tenir en compte que les quantitats de sucre, aigua i llet són per a dues tasses però ens sobrarà preparat per a d'altres ocasions)

Preparació:

- Posem en un morter les llavors de cardamom i les piquem per a obrir-les. Les buidem al morter i llencem l'esclòfia (a casa meva se'n diu així...).
- Separem les boletes dels palets dels claus i posem les boletes al morter. Els palets els llencem.
-  Ho piquem tot amb la ma de morter.
- Afegim el Rooibos i ho remenem tot. Ho guardem en un pot de vidre o una llauna (això seria l'ideal).
- Quan volguem preparar-ho, posem en una olla (Recomano que sigui grossa), l'aigua, la llet, una cullerada o dues de barreja de Chai i el sucre i ho posem a foc màxim fins que bulli (quan això passi, haurem d'estar atents a abaixar el foc ja que la llet fa molta escuma i puja molt i sovint vessa...). Ho deixarem bullir uns minuts.
- Ho apartem del foc, colem amb un colador i... a esperar a que es refredi!

dijous, 4 d’octubre del 2012

Menjar en pots... Les carmanyoles ecològiques!

Fruites en conserva

Berenar ràpid de fruites, iogurt i cereals

Cafè amb llet en pot (i entrepà de pizza amb albergínia especiada)
Com heu pogut veure els que m'aneu seguint per aquí i sobretot pel facebook, fa un temps que m'estic aficionant a fer servir els pots de vidre d'alimentació com a carmanyola, got o inclús font per a fornejar... I és que per mi ha sigut un gran descobriment (sembla mentida, oi..? Una cosa tan sezilleta...). I és que no només és econòmic i ecològic sinó que, a més, és divertit!

A més, ja he vist algun blog que comparteix aquesta aficció amb mi! :D

Només tinc UNA mania a l'hora d'utilitzar-los... No poden tenir rastres de l'etiqueta antiga! No m'agrada gens... Se que és un aspecte purament estètic però en la cuina, l'estètica també és molt important i no la passo per alt, en aquest cas... A vegades, inclòs hi poso etiquetes noves... Però no em veureu utilitzar un pot per a cuinar, menjar, regalar (ni que sigui a la meva mare) que tingui restes d'etiqueta (els pots dels que no hi ha manera de desincrustar el paperet blanc, els utilitzo per a guardar-hi coses dins de l'armari i que no es vegin...)... El que us dic... manies...

Us suggereixo que ho proveu! ;)

Amanida montseny en pot

Mossega-xups de plàtan amb suport de pot de llenties (amb llenties crues)

En la propera entrada, otorgaré el premi que he rebut (per varis costats)! :D