divendres, 28 de setembre del 2012

Cors farcits de dolçor...


 Quin títol més cursi m'ha quedat... Ho reconec... Intento que sigui més "pastelorro" i no em surt... Però mira... La forma de cor, el divendres, la xocolata... M'ha posat tontota... En fi, aquest és un berenar/esmorzar o pasta de tè fàcil, fàcil i ràpida, ràpida per a fer en dies d'aquells en els que vols quedar (i menjar) bé però no tens ni temps ni ganes de posar-te a pesar, remenar, batre i pregar per a que no hi hagi cap problema i el tema surti bé...

Ingredients:

- Massa brisa (precuinada o precuinada però a casa)
- Crema de cacauet
- Xocolata negra

Preparació:

- Estirem la massa brisa i la tallem amb la forma que volguem (no cal que us poseu cursis... en rodones o quadratas també és efectiu, almenys pel paladar...). Això sí, tingueu en compte que surtin trossos parells... Si no, us passarà com a mi, que me n'he hagut de menjar un sense "tapa"...
-  Posem una culleradeta de crema de cacauet a la meitat dels trossos (ho podem estirar amb les mans ja que la crema de cacauet és densa amb ganes i si ho fem amb el ganivet o la mateixa cullera, correm el risc de trencar la massa brisa).
- Esmicolem la xocolata a trossos no excessivament petits i la repartim per sobre de la crema de cacauet (sempre procurant que no en caigui a les vores).
- Posem la tapa als trossos que estiguin farcits i pressionem amb una forquilla les vores per a que s'enganxin bé.
- Posem al forn (que haurem preescalfat a uns 180ºC) i ho deixem fins que veiem que comencen a daurar-se (no té pèrdua).



Què? Complicat eh..! ;)

Feliç cap de setmana a tothom!

Per cert, la idea original la he tret d'aquest blog!! Malgrat i que l'he versionat una mica, no em puc atribuïr els mèrits!





dimecres, 26 de setembre del 2012

Muffins de carbassa amb barret de poma





No sabeu l'emoció que vaig sentir en veure la proposta d'aquest mes a les Recepta del 15.. Portem bon inici amb Els fogons de la Bordeta... I és que entre la xocolata del mes passat i la carbassa d'aquest, estic que ploro de l'emoció! M'ENCANTA la CARBASSA!

Ahir vaig fer anyets (poquets) i, com és evident amb una noia que es cuina ella, el pastís, si el volia, també me l'havia de cuinar jo... Tinc un motlle de pastís una mica "pre-jubilat" de manera que vaig decidir-me pels muffins (és a dir, les magdalenes de tota la vida però que es diu en anglès perquè queda més "guai").

La recepta base la vaig treure de l'Elisabet, però la vaig versionar una mica per adaptar-la a la Recepta del 15. A més, li vaig afegir aquest barret de poma per a fer-la encara més suculenta!

A veure què us sembla!


Ingredients per a la magdalena:

- 225g de carbassa triturada
- 50g de panses
- 2 ous
- 80g de sucre morè
- 120ml d'oli d'oliva
- 120g de farina
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1 pessic de sal
- 1 culleradeta de canyella en pols

Ingredients per al barret de poma:

- 2 cullerades de sucre morè
- 1 poma golden grossota
- 2 cullerades d'oli d'oliva
- 1 culleradeta de canyella

Preparació:

- Preescalfem el forn a 180ºC
- Barrejem les panses amb la carbassa i ho remenem bé. Reservem
- Batem els ous amb el sucre fins que quedin espumosos. Li afegim l'oli i batem una mica més.
- En un bol a part, barrejem la farina, la sal i el bicrbonat i ho anem abocant a la mescla anterior cullerada a cullerada, no afegint la següent cullerada sense que s'hagi integrat la primera.
- Aboquem la mescla anterior al recipient on tinguem la carbassa (hem de tenir en compte que sigui prou gros) i ho remenem amb cullera de fusta. Reservem mentre preparem la poma.
- Tallem la poma a daus petits.
- Barrejem la poma amb l'oli, el sucre i la canyella i remenem bé.
- Posem la mescla que teniem reservada en motlles fins a uns 3/4 de la seva capacitat i ho coronem amb la poma.
- Ho enfornem i ho deixem una 25-30 minuts o fins que al punxar una agulla surti neta.
- Ho traiem del forn i ho deixem refredar sobre una reixeta.
- Jo ho he servit amb salsa de llimona però soles també estàn delicioses!



divendres, 21 de setembre del 2012

Premi Primavera

La Marina de Tapa't... de tapes m'ha fet un regal preciós, avui... Un premi!! És d'aquelles coses que sembla que no han de fer il·lusió si no ets blocaire i no has triumfat a la primera (ni a la segona...). És complicat tirar amunt amb un blog i que la gent et comenti i es miri el que fas... Jo remeno molt sovint (quasi cada dia) per blogs i més blogs i en veig que penso: "si un dia arribo a això, m'emocionaré"... Com a mostra de que sóc un blog en bolquers és aquest premi, que només es dóna a aquells blogs amb menys de 200 seguidors (i menys de 100... i de 50 en els meu cas). I ara és el meu torn... Ho passaré a 5 blogs més, 5 blogs que s'ho mereixen i que m'agraden i (aquí ve la meva aportació personal al premi) que no em coneixen a mi (excepte un)



La Sandra de La meva cuina. He descobert el blog i no he parlat mai amb ella, però crec que és un blog jove i que potser li va bé una empenta. A més, sempre fa il·lusió que algú que no coneixes et doni un premi (t'assegures que no hi ha "tongo") jeje.
La Maria del blog Marialitats, un blog de manualitats que mereix una empenta i molts ànims a l'autora! ;)
De gran vull ser com la Martha Stewart. És una mica com el primer blog, fa poc que el conec i crec que ella no coneix el meu, però espero que passi a buscar el premi! ;) :D
April's Kitch. Té un blog mono i unes receptes originals!
A daily sweet. Quin descobriment!

Aquí teniu les instruccions:


  • Posar un comentari en el blog de qui et concedeix el premi.
  • Buscar 5 blogs amb menys de 200 seguidors y deixar un comentari en els seus blogs perquè sàpiguen que han rebut un premi.
  • Posar el logo del premi en el teu blog (la foto del ram) y un enllaç del blog que te l'ha concedit.
  • Els que reben el premi li atorguen a uns altres 5.

dijous, 20 de setembre del 2012

Musli casolà de poma i canyella



Primer de tot: M'haureu de perdonar... He començat el curs i vaig boja buscant feina de manera que està la cosa una mica apretadeta per actualitzar cada dos dies... De totes maneres, cuinar, cuino i fotos, en faig així que, de mica en mica, aniré actualitzant!

En segon lloc: Ja no se ni com dir-n'hi, a aquest esmorzar... Musli? Muesli? Granola? Cereals dolços enganxats?? No ho se, però se menjar-ne sí que en se... I des de fa ben poc, també preparar-ne! jeje

La idea la vaig treure d'aquest blog (cooking with girls) i la vaig versionar adaptant-la al nostre gust.

Som-hi!

Ingredients:

- 3 tasses de civada en flocs
- 2 tasses d'arròs inflat sense sal ni sucre ni res de res
- 1/3 de tassa d'oli d'oliva
- 1/2 tassa de sucre morè
- 2 cullerades d'aigua
- 1 cullerada de canyella
- 1/2 tassa de fruits secs picats grollerament
- 1 tassa de poma tallada a daus


Preparació:

- Preescalfem el forn a 150ºC i preparem la safata de forn cobrint-la amb paper sulfuritzat.
- Barrejem oli, sucre, canyella i aigua i remenem.
- En un altre bol barrejem la civada amb els fruits secs, l'arròs i la poma i remenem.
- Barrejem les mescles humida i seca i remenem fins que quedi tot bem empastifat.
- Ho aboquem sobre el paper sulfuritzat i cap al forn durant mitja hora. Obrim el forn i remen cada 10 minuts per tal que no s'enganxi la mescla...
- Ho deixem refredar i ja ho podem barrejar amb iogurt, llet, fruita...





dilluns, 17 de setembre del 2012

Muffins de samfaina

 

Aquesta és una versió de la recepta que trobareu en aquest blog: 
 Dulces Bocados. Personalment, la he trobat una recepta deliciosa... (com a bona amant dels muffins i del salat, és la meva convinació perfecta!)


Ingredients: 

- 250g de verdures de samfaina (carbassó, albergínia, pebrot i jo també patata) tallats a daus
- Oli oliva verge extra
- Sal i pebre al gust
- 250 g de farina
- 1 cullerada de llevat en pols
- 1 iogurt natural
- 50 g de llet
- 1 ou
- 60 ml d'oli d'oliva verge extra

Preparació:

- Posar un bon raig d'oli a la paella i sofregir-hi lentament les verdures durant uns 20 minuts tot remenant de tant en tant. Apartar del foc
- preparar els motlles de magdalena sobre la safata que anirà al forn i posar a preescalfar el forn a 190ºC. 
- Barrejar en un bol tots els ingredients secs (farina, sal, llevat i pebre) i afegir-hi un a un, els ingredients humits. Remenem amb una espàtula.
- Quan estigui tot ben integrat, afegir-hi les verdures i remenar de nou fins que quedin ben repartides. 
- Omplir els motllos fins a 3/4 de la seva capacitat (sense por, si queden grosses, millor que millor i tampoc creixen massa).
- Ho posem al forn i ho deixem uns 20-25 minuts. Tanquem el forn i n'obrim la porta i ho deixem uns 10 minuts més (aquest pas a mi em "raca" una mica de manera que no sempre el segueixo... :P
- Deixem refredar i... voilà!

NOTA: Es pot acompanyar amb oli picant o salsa de tomàquet (que fa més sanfaina)... però soles estàn igualment delicioses! :D




Feliç dilluns!!


divendres, 14 de setembre del 2012

Formatge Labneh i all rostit

Avui us presento aquest formatge elaborat a casa... No se ni se n'hi pot dir "recepta", d'això que us porto avui... I és que és tan senzill que no cal ni tenir el més mínim interès per la cuina per a tenir ganes de fer-ho...   
La recepta la vaig treure d'aquest meravellós blog que he descobert fa ben poc (no sabia el que m'estava perdent...). La recepta de l'all ja és una mica més elaborada, però tenint en compte el poc elaborada que és la del Labneh, us podeu imaginar que la de l'all no és gran cosa... 


Allà vaig (Amb el formatge):

Ingredients:

- 1/2 Kg de formatge natural i ecològic (i de proximitat si no és molt demanar)
- Una culleradeta de sal
- Herbes, espècies, fruits secs... (el que ens vingui de gust). Jo he fet servir orènga per un formatge i cumí en pols per un altre.
- Oli d'oliva verge extra

També necessitarem:

- 1 drap de cuina (dels que no fan "ros")
- cordó
- Un bol 
- Lloc per a poder penjar el drap amb el formatge (jo ho he fet al tirador d'un armari)

Preparació:

- Barrejem la sal amb el iogurt.
- Posem el drap dins un bol i hi posem el iogurt dintre.
- Tanquem fent un farcell amb el cordó i ho lliguem a l'espai que haguem trobat amb el bol a sota per a deixar caure el sèrum.
- Esperem 12 hores i ho traiem.
Barrejem el formatge amb les espècies o el que haguem escollit i amb un bon raig d'oli.
- Remenem bé i... ja ho podem servir per a les torradetes!


Ara li toca a l'all:

Ingredients:

- 2 alls
- 40g de mantega
- 80 ml d'oli d'oliva verge extra
- Sal i pebre negre
- Un bon raig de mel
- 2 branques de romaní fresc (les meves eren de collita pròpia... :P)
- 3 fulles de llorer

Preparació:

- Preescalfem el forn a 200ºC. 
- Tallem una mica les puntes dels alls com es veu a la foto d'aquí dalt...
- Els posem de bocaterrosa en un recipient que sigui resistent a l'escalfor del forn i hi posem el romaní i el llorer. Salpebrem (tal i com es veu a la foto de sota).
- Tallem la mantega a daus i la posem per sobre dels alls. Hi aboquem l'oli per sobre i, finalment, un bon raig de mel. 
- Ho posem al forn i ho deixem durant uns 45 minuts (l'olor que deixa és fascinant).
- Un cop rostidet, ho servim amb pa i formatge... Una delícia d'aperitiu, entrant, pica-pica, etc.











divendres, 7 de setembre del 2012

Crumble de plàtan i xocolata



Aprofitant la recepta del 15 d'Els Fogons de la Bordeta i que la recent coneguda personalment Elisabet de L'amor omple neveres va publicar una fantàstica recepta de magdalenes amb crumble de plàtan fa molt poc, penjo aquest esmorzar que repeteixo tant i tant sovint (de fet, tinc el preparat en un pot gros per només barrejar-ho amb la mantega i posar-ho sobre un plàtan i al forn). És un crumble de plàtan amb xocolata negra (convinació que em fascina).

Ja em direu el què!

Ingredients:


-          1 plàtan i mig 
      1 bona presa de xocolata negra, negra (mínim 70%) 
      Cacau en pols pur (una cullerada, més o menys)-     
-          Una mica més d’1/4 de tassa de farina
-          2 cullerades de flocs de civada
-          1 cullerada de sucre
-          Una culleradeta de sal
-          Una culleradeta i mitja de canyella 
       80g de mantega-         
-          

Preparació:

-          Barrejem tots els ingredients secs i ho integrem bé.
-          Afegim la mantega i remenem de manera que es faci una textura arenosa. Ho reservem.
-          Tallem el plàtan a làmines i la xocolata a trossos no molt petits i ho posem en un bol apte per anar al forn, barrejant el plàtan i la xocolata per a que es reparteixin bé.
-          Ho cobrim amb la mescla anterior.
-          Ho posem al forn uns 20 minuts o fins que es dauri.
-          Ho traiem (vigilem, que crema moolt) i ho podem menjar “tal cual” o amb una bola de gelat de vainilla, o amb iogurt… més refrescant).



BON PROFIT!!

dimecres, 5 de setembre del 2012

Gelatina de fruits del bosc... La creativitat ve quan no la busques!



Sense més preàmbuls que dir que la foto està feta des de dalt perquè el senyor Ximximiri no em digui que sempre les poso en la mateixa perspectiva (i que no li agrada) i que val la pena menjar molts fruits del bosc, que són molt i molt sans, us adjunto la recepta (m'han dit que, a vegades, m'enrotllo massa al blog...).


Ingredients:

- Dues tasses plenes de fruits del bosc variats (jo els he comprat congelats):  aranyons, mores, gerds...
- 1/2 litre de llet de soja
- Dues cullerades de sucre morè
- Un sobre d'agar-agar en pols
- Melmelada d'aranyons salvatges per acompanyar (jo compro la de Bonne Mamman, és boníssima!)

Preparació:

- Mesclem la llet amb el sucre i hi disolem el sobre d'agar-agar en pols en la llet freda (o natural).
- Sense deixar de remenar, ho posem al foc fins que bulli. Aleshores abaixarem el foc i ho deixarem dos minuts més (atenció que quan bull, la llet puja i vessa!)
- Repartirem els fruits del bosc per una font (més o menys grossa en funció del gruix que volguem donar a la gelatina).
- Passats els dos minuts, abocarem la mescla per sobre dels fruits dels bosc, ho taparem i ho guardarem a la nevera.
- Al cap d'unes dues hores, ja ho podrem menjar acompanyat amb la melmelada d'aranyons (jo també hi he posat una mica de xocolata negra).

Suau, sa, refrescant i fàcil!